kolvereid.no
kolvreMIX




Nærøy Brann- og Redningsvesen
ENGANGSGRILLER ØKER BRANNFAREN
Publisert: 15.05.2014

Grilling medfører en øknende brannfare!

På gode solskinnsdager samt vår- og sommerkvelder ligger grillosen som et røykteppe mange steder. Pølser, flintsteik, sommerkoteletter og annet blir anrettet etter alle kunstens regler på gløden

- Vi unner alle å kose seg med god mat på grillen, men må allikevel understreke at grilling medfører en viss brannfare. Spesielt bruken av engangsgriller forårsaker mange og unødige branner hvert år. Dette skyldes som regel uvettig bruk, sier leder for Kolvereid Deltidsbrannvesens forening Roy Arve Halsen

- Vi ser stadig vekk at engangsgriller fører til skogbranner, gressbranner og branner i avfallscontainere og søppeldunker. En stor flaske med vann til å slokke grillen med bør derfor være naturlig tilleggsutstyr til engangsgrillen. Da kan man senere kaste grillen relativt trygt fra seg i en container uten å være redd for at det skal ta fyr. Det tryggeste er å bruke avfallscontainere spesielt beregnet for engangsgriller, sier Kalheim.

I tillegg til engangsgrillen, er det ofte alkoholpåvirkede grillsjefer, overdreven bruk av tennvæske og feilplassering av grill som forårsaker grillulykker.

Grillulykker som skyldes grov uaktsomhet kan bli dyrt for den det gjelder. I slike saker risikerer man å stå strafferettslig og økonomisk ansvarlig. Derfor er det viktig å ta sine forholdsregler og ha respekt for at man faktisk håndterer et lite glødende bål ute i naturen.

Norsk brannvernforening har gjennom mange år anbefalt disse grillvettreglene for å unngå ulykker med kullgrill:

1. Grillen skal stå trygt og stødig, og med god avstand til brennbart materiale.
2. Ha alltid en bøtte vann eller en hageslange nær grillen.
3. Barn skal aldri være alene eller leke i nærheten av en tent grill.
4. Bruk ikke flagrende eller løstsittende tøy under grilling.
5. Bruk tennbriketter eller små mengder tennvæske ved opptenning.
6. Bruk ikke tennvæske på varm grill.
7. Hold grillen under oppsyn så lenge den er varm.
8. Asken skal være kald før den tømmes på et sikkert sted.
9. For mye alkohol og grilling hører ikke sammen.
10. Ha alltid førstehjelpsutstyr for behandling av brannskader tilgjengelig.


Bookmark and Share
Weblink:1. Nærøy Brann- og Redningsvesen
ARKIV:
Fotballsesongen 2014 (10.9.2014)
Sparebank 1 smn aktivitetscamp (5.6.2014)
GRILLING (16.5.2014)
ENGANGSGRILLER ØKER BRANNFAREN (15.5.2014)
Innkalling ekstraordinært årsmøte (29.4.2014)
24/14 - Brannutrykning 25.04.14 (27.4.2014)
Avslutning - lysløyperenn vinter 13/14 (27.4.2014)
Temamøte: Treneren - best i alt, eller tilretteleggeren? (20.4.2014)
23/14 - Brannutrykning 11.04.14 (11.4.2014)
22/14 - Brannutrykning 08.04.14 (8.4.2014)
21/14 - Brannutrykning 07.04.14 (7.4.2014)
Skitrening 1.april kl 18-19 (29.3.2014)
Resultat lysløyperenn 26.mars (29.3.2014)
Lysløyperenn 26. mars kl 1800 (25.3.2014)
Deltakerliste og resultater Follarennet 2014 (23.3.2014)
Barnas Follarenn - trasè 23.mars (22.3.2014)
Follarenn-trasè 23. mars (22.3.2014)
Follarennet 23.mars gjennomføres som planlagt! (22.3.2014)
20/14 - Brannutrykning 20.03.14 (20.3.2014)
18/14 - Brannutrykning 20.03.14 (20.3.2014)
Etterlysning av brannobjekt (20.3.2014)
Follarennet 23.mars (19.3.2014)
Resultat lysløyperenn 19.mars (19.3.2014)
Skisporet.no (19.3.2014)
Follarennet 23. MARS (17.3.2014)